1 kg yufka
1 paket margarin
1 su bardağı su
İç harcı için:
peynirli maydanozlu veya patatesli veya kıymalı ...vs dilediğiniz iç harcı kullanabilirsiniz.
Üzeri için: yumurta sarısı,susam veya çörekotu
Yapılışı:
- Öncelikle margarini bir tencereye alalım ve eritelim
- Üzerine 1 su bardağı suyu ilave ederek biraz bu şekilde kaynatalım.Daha sonra ocaktan alalım ve biraz sıcaklığının geçmesini bekleyelim.
- Yufkayı tezgaha serelim
- Üzerine yağı her yerine gelecek şekilde bolca bir fırça yardımıyla sürelim
- 2. resimdeki gibi yufkayı orantılı bir şekilde önce alttan ve üstten katlayarak ortada birleştirelim dikdörtgen haline getirelim,Kıvırdığımız kesimlere tekrar yağ sürelim.
- 3. resimdeki gibi sağdan ve soldan tekrar katlayarak bu defa kare şeklimi oluşturalım ve tekrar kıvırdığımız yerlere yağ sürelim
- Kare haline getirdiğimiz yufkayı dörde bölelim.Yani bu defa dört tane küçük boy kare elde etmiş oluyoruz.
- Oluşturduğumuz karelerin içine dilediğimiz iç harçtan koyup zarf şeklinde kapatıyoruz.
- Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayıp dondurucuya kaldırıyoruz.
- Donan böreklerimizi pişireceğimiz zaman hiç çözülmesini beklemeden yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu veya susam serpip önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyetler olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder