1 Temmuz 2015 Çarşamba

En Pratik Büsküvili Pasta

Malzemeler:
1 paket sade petibör büsküvi 
1 paket kakaolu petibör büsküvi

Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası(tepeleme)
3 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 paket vaniya

üzeri için: 1 poşet kremşanti, yarım su bardağı süt ve dilediğiniz pasta süsleri


Yapılışı:

  • Öncelikle derin bir tencereye sütü ilave edelim.
  • Üzerine vanilya hariç tüm malzemeyi ekleyelim ve ocağa almadan önce bir çırpma teli yardımıyla çırpalım ve süte tüm malzemeyi yedirelim
  • Ocağa alalım ve orta ateşte göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim.
  • Bu esnada üzerine 1 paket vanilyayı ekleyerek tekrar çırpalım ve ocaktan alalım
  • Muhallebiyi soğutmadan diğer işlemlere geçelim
  • Orta boy bir borcamın taban kısmına sade petibörden tek sıra olacak şekile dizelim
  • Üzerini kapatacak şekilde sıcak muhallebiden dökelim.
  • Muhallebinin üzerine bir kat olacak şekilde kakaolu petibörden dizelim
  • Tekrar büsküvinin üzerini kapatacak şekilde muhallebi dökelim
  • Bu işlemleri anlattığım sıralamayla muhallebiniz bitene kadar yapın
  • Ama büsküvileri sütle ıslatmadık, nasıl yumuşayacak diye hiç endişelenmeyin.Muhallebinin sıcaklığı büsküvileri yumuşatmak için yeterli olacaktır.
  • Hazırladığımız pastayı, şantiyi üzerine sürmeden muhallebili haliyle dolaba kaldırın ve biraz soğumasını sağlayın
  • Bu arada şantiyi yarım su bardağı sütle köpürtün
  • Soğuyan pastanın üzerine sürün ve dilediğiniz gibi süsleyin.
Afiyetler Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...