1 paket sade petibör büsküvi
1 paket kakaolu petibör büsküvi
Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası(tepeleme)
3 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 paket vaniya
üzeri için: 1 poşet kremşanti, yarım su bardağı süt ve dilediğiniz pasta süsleri
- Öncelikle derin bir tencereye sütü ilave edelim.
- Üzerine vanilya hariç tüm malzemeyi ekleyelim ve ocağa almadan önce bir çırpma teli yardımıyla çırpalım ve süte tüm malzemeyi yedirelim
- Ocağa alalım ve orta ateşte göz göz olana kadar karıştırarak pişirelim.
- Bu esnada üzerine 1 paket vanilyayı ekleyerek tekrar çırpalım ve ocaktan alalım
- Muhallebiyi soğutmadan diğer işlemlere geçelim
- Orta boy bir borcamın taban kısmına sade petibörden tek sıra olacak şekile dizelim
- Üzerini kapatacak şekilde sıcak muhallebiden dökelim.
- Muhallebinin üzerine bir kat olacak şekilde kakaolu petibörden dizelim
- Tekrar büsküvinin üzerini kapatacak şekilde muhallebi dökelim
- Bu işlemleri anlattığım sıralamayla muhallebiniz bitene kadar yapın
- Ama büsküvileri sütle ıslatmadık, nasıl yumuşayacak diye hiç endişelenmeyin.Muhallebinin sıcaklığı büsküvileri yumuşatmak için yeterli olacaktır.
- Hazırladığımız pastayı, şantiyi üzerine sürmeden muhallebili haliyle dolaba kaldırın ve biraz soğumasını sağlayın
- Bu arada şantiyi yarım su bardağı sütle köpürtün
- Soğuyan pastanın üzerine sürün ve dilediğiniz gibi süsleyin.
Afiyetler Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder