3 adet yufka
1 adet haşlanmış ve didilmiş tavuk göğsü
tavuk suyu
Üzeri için: sarımsaklı yoğurt ve salça sos
- Her bir yufkayı rulo yapın ve birer parmak kalınlığında kesip borcama dizin
- Fırında kızartıp kurumasını sağlayın
- Haşladığımız tavuk suyunu fırından çıkan sironların üzerine gezdirin ve yumuşaması için biraz bekleyin
- Üzerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu gezdirin
- Onun da üzerine didilmiş tavuk etini yerleştirin
- Tavaya biraz tereyağı alıp üzerine domates veya biber salçası koyup pişirin ve salçalı bir sos hazırlayın
- Bunu da son olarak yemeğin üzerine gezdirin ve maydanoz yapraklarıyla süsleyin.
Afiyetler olsun...
Bak ne zamandır kendimi blogundan uzak tutuyordum . Nihayetinde 2.5 haftadır diyetteyim. Ancak kon başlığındaki siron kelimesini görünce daldım yine bloguna. Güzel tarif. Kendime yasak olsa da misafirlere denenecek değişik bir tarif. Ellerine sağlık.
YanıtlaSil:) çok teşekkürler güzel yorumun için, sevgilerimle...
Sil