Merhabalar
Yıllardır yaptığım ve severek yediğimiz harika bir kumpir tarifi.Tariflerimin arasına eklemezsem olmazdı.Bu şekilde borcama genelde misafirlerime yaparım.Kendimize yapacaksam eğer patatesleri atıveriyorum hemen fırına.Evde kumpirin tadı da bir başka oluyor tabii.Yine aynı teknikle bu sefer patatesin içinde yapıyorum.Borcama yaptığım kumpirin malzemelerini oran vermeden yazacağım.Kolay olduğu için siz istediğiniz oranlarda kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.gelelim malzemelere:
Malzemeler:Haşlanmış patates haşlanmış havuç,bezelye,mısır,kornişon turşu,salam ya da sosis,tereyağı,kaşar peyniri,yoğurt ve mayonez
Yapılışı: Haşlayıp ezdiğimiz patatesleri sıcakken tereyağı ve kaşar peynirle iyice karıştıralım.Borcamın altına basalım.Üzerine mayonezi yoğurtla hafifletip sürelim.Son olarak da garnitürlerini serpiştirelim ve salamı doğrayalım.İsteseniz üzerine tekrardan ketçap ve mayonezle servis yapabilirsiniz.Ben isteyen misafirlerim olursa diye masaya koymuştum.Malum herkes ketçap mayonez yemiyor.Eğer yapmayalı uzun zaman olmuşsa size de yapmanızı öneririm.Sevgilerimle...
Harika olmuş işte bu pratik zekalarla biz hanımlar neler neler yaparız,elimizden bir şey kurtulmaz eline sağlık canım
YanıtlaSilgüzel yorumunuz için teşekkür ederim.sevgiler..
Silgörünüşü ne hoş öyle.tablo gibi.geçen gün avm ye gittik.üst katta böyle birkaç kumpirci var başlarında dikildim.iyice analiz ettim.ama bir türlü almaya cesaret edemedim.ya bitiremezsem dıye bu tarifi öğrendiyim iyi oldu kendi yaptığının yerini ne tutar ellerine sağlık sevgilerimle
YanıtlaSilsoğol canım teşekkür ederim.O zaman artık evde yapabilirsin.sevgiler..
Silben kumpire bayılırımm,bu şekildede yspıyorum kalabalık misafirler geldiğinde pratik oluyor :)
YanıtlaSilben fırınada atıyorum en son üzerine kaşar rendeliyorum sıcak sıcak severim kumpiri :)
ellrine sağlık nefiss
Evet canım öylede olabilir.Ama üzerindeki sebzeler büzüşüyor diye ben fırına koymuyorum,bide turşu da var.nasıl olur bilmem.Sebzelerin canlı hali renk açısından da daha iyi oluyor.Fırında sıcağın etkisiyle o canlılık malesef kayboluyor.Senin dediğinide biliyorum.O biraz daha pizza gibi oluyor.Benim yaptığım 5 çaylarında salata niyetine yaptığım bir tarif.Yorumum için teşekkürler.sevgiler..
SilElinize sağlık bazen ben de yapıyorum ve döşedikten sonra tekrar fırınlıyorum dahaaleziz oluyor sevgiler...
YanıtlaSiltabii öyle de olabilir..Ama üzerindeki sebzeler büzüşüyor diye ben fırına koymuyorum,bide turşu da var.nasıl olur bilmem.Sebzelerin canlı hali renk açısından da daha iyi oluyor.Fırında sıcağın etkisiyle o canlılık malesef kayboluyor.O biraz daha pizza gibi oluyor.Benimki 5 çaylarında salata niyetine yaptığım bir tarif.Yorumun için teşekkürler.sevgiler..
Silelıne sağlık ne renklı duruyor
YanıtlaSilteşekkür ederim ablacım.sevgiler..
SilGünaydın arkadaşım ellerine sağlık çok güzel olmuş.
YanıtlaSilsağol sibelcim.sevgiler..
SilÇok güzel ve enfes tarif.Kızlarımında favorisidir kumpir.Şulecim sana yine alternatif fikir vereyim püreyi tepsiye yaydıktan sonra göz göz çukurlar yap içlerini yine garnitürle doldur porsiyonluk oluyor değişik görünümde de oluyor.Ellerine sağlık
YanıtlaSiltamam gülcan abla.bir dahaki sefere de öyle deneyelim.ama beraber yapalım o zaman.teşekkürler.sevgiler:)
Silellerinize sağlık kesinlikle çok lezzetli oluyor bu tarz ev kumpirleri:)
YanıtlaSilsevgiler..
teşekkür ederim.sevgi ve muhabbetle..
SilEline sağlık canım ne kadar güzel olmuş:) evde yapılan bütün yemekler zaten çok güzel oluyor en azından gönül rahatlığıyla yeniyor:)sevgiler
YanıtlaSilçok pratik gözüküyor. Bu da mutlaka denenmeli.
YanıtlaSilEllerine sağlık :)