400 gr küp doğranmış beyaz etli balık
2-3 çorba kaşığı tereyağı
tuz, karabiber, kırmızı toz biber
Beğendi için:
3 adet közlenmiş patlıcan
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
tuz, karabiber
Yapılışı:
- Balığı kısa bir sürede soteleyeceğimiz için öncelikle işe beğendiyi yaparak başlayalım.
- Patlıcanları ateşte közleyin,kabuklarını soyun ve çatalla ezin
- Tencereye tereyağını alın üzerine unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun
- Sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırın ve beşamel sos haline getirin
- Tuz ve karabiber ilave edin
- Üzerine ezilmiş patlıcanları ekleyin ve iyice karıştırın.
- Üzerine kaşar peyniri ekleyin ve peynir içinde eriyip sünecek bir hale gelene kadar karıştırın.
- Bu esnada kaşar erirken bir tavaya balığı sotelemek için tereyağını alın ve kızdırın
- Üzerine balığı atın ve hızlı hızlı soteleyin.Zaten çok çabuk pişecektir.Tuzunu ve baharatlarını da katın.
- Nefis beğendiyle beraber sotelenmiş balıklarınızı servis edin.
AFİYET OLSUN...
tavukla denedim etle denedim ama balıkla ne denedim neden gördüm. balık mevsimi bitmeden denemek lazım elinize sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkürler canım,denemeni şiddetle tavsiye ederim.Sevgiler...
SilNEFİS .SEVGİLER.
YanıtlaSil:) sevgiler canım...
Silaaa çok ilginç balık mış..Tavuk gibi de duruyor hee.Süpersin.
YanıtlaSilEllerine sağlık
Teşekkürler Yasemincim.Evet Yılan balığının eti tavuk eti gibi.Çok lezzetli bir balık.
Silsevgilerimle...