1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
10 gr kuru maya
aldığı kadar un
Üzeri için:1 yumurtanın sarısı
Arasına sürmek için: krem veya labne peynir
Süslemek için: Dereotu ve maydanoz
Yapılışı:
- Öncelikle yoğurma kabına su, süt, şeker ve mayayı alalım ve karıştıralım
- Maya ve şeker eriyince yağ ve tuzu ilave edelim ve bu defa tuz eriyene kadar karıştıralım.
- Unu ilave ederek kulak memesi kıvamında ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim
- 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamuru şöyle bir yoğurup gazını aldıktan sonra yumurtadan biraz küçük bezeler yapıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
- Fırından alınca üzerini temiz bir bez örtüp soğumaya bırakalım.
- Poğaçaların arasını kesip krem peynir sürelim.
- Kestiğimiz kısmın dışına da biraz peynirden sürüp ince doğranmış yeşiliklere bulayalım.
canım ben buna bayılırım . yalnız krem peynir değilde süzme yoğurt koyuyorum ben :)
YanıtlaSiltabii o da olabilir şekerciğim :)
SilBende çok görüyorum pastaneler de, ama sakallı denildiğini bilmiyordum. Kız Şule sen mi uydurdun yoksa bu ismi:) bende çok yaparım bu poaçadan, yalnız icine domates koyuyorum. Çocuklar öyle çok seviyor.ellerine sağlık canım
YanıtlaSil