1 kg hamsi
2 adet orta boy soğan
2 adet domates
1 adet patates(dilerseniz ekleyin,ben eklemedim)
1 adet limon
tuz,karabiber,pulbiber
Üzeri için maydanoz
Yapılışı:
- Temizlenen hamsileri bol su ile yıkayıp suyunu süzdürelim.
- Suyu süzülen hamsilere tuzunu ve baharatlarını damak zevkimize göre katalım.
- Ben kılçığını çıkarıp 2 hamsiyi birbirine yapıştırdım.Yani hamsi kuşu şeklinde hazırladım.Ama vakti olmayanlar böyle yapmak zorunda değil tabii...
- Yayvan bir tencereye en alta koyacaksanız eğer yuvarlak dilimlenmiş patatesle başlayın.
- Üzerine soğan halkalarını dizin
- Soğan halkalarının üzerine hamsileri sırasıyla dizin.
- Hamsinin üzerine domates ve limon dilimlerini yerleştirin.Em üste de maydanozları ekleyin.
- Eğer hamsileriniz arttıysa aynı sıralamayla tencereniz dolana kadar dizmeye devam edin.
- Kısık ateşte kendisi sulanarak pişecektir.
- Kesinlikle su eklemeyin.
Afiyetler Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder