Malzemeler:
3 adet muz (Muzlar tatlı olursa iyi olur,Çünkü şekeri az koyuyoruz.Eğer muzlarınız olgunlaşmamışsa yani biraz tatsızsa şeker miktarını artırın)
yarım su bardağı şeker
1 adet yumurta
2 su bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 pk kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
- Derin bir kasede yumurta sıvıyağ ve şekeri çırpın
- Daha sonra içine un ve kabartma tozunu eleyerek katın
- Bu aşamada karışım neredeyse kurabiye hamuru kıvamında olacak.Bir kaşık yardımıyla karıştırabilirsiniz.
- Son olarak çatalla ezip püre kıvamına getirdiğiniz muzu, tarçını ve cevizi ekleyin.
- Bir çatal yardımıyla karışıma muzları yedirmeye çalışın.Hamurun kıvamı biraz yumuşayıp açılmaya başlayınca mikserle karıştırmaya devam edebilirsiniz.
- Fırın kabınızı tereyağıyla yağlayıp biraz unlayın.Bu işlem kekinizin daha kolay çıkmasını sağlayacaktır.
- Fırın kabı olarak küçük boy dikdörtgen derin borcam kullandım.
- 185 derecede önceden ısıttığınız fırında 40 -45 dk pişirin
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder