Tavuk Yemekleri

Fırın ızgarasında tavuk kanadı

Arkadaşlar nefismi nefis nar gibi kızarmış tavuk kanatlarına ne dersiniz.Yanında,yine fırının içinde közlenmiş domates ve biberlerle beraber....
Aynı zamanda da baharatlı patates eşliğinde süper gidiyor.Elma dilimi şeklinde doğradığım patatesleri baharatlayıp tavada az yağda pişirerek yaptım.Tavuklar pişerken bir yandan da patatesleri hazırladım.

Yapımı oldukça basit ve pratik olan bu tarifi ben size yine aşamalı olarak anlatayım.

  1. Öncelikle bıçakla kanatların üzerine çizikler atalım ki içi de güzel pişsin.
  2. Kanatları bir kabın içine alıp üzerine baharatları serpiyoruz(ben sadece kırmızı toz biber ,kara biber ve tuz serptim).
  3.  Bir tane soğanın suyunu da ekleyerek dolapta bir saat kadar dinlenmeye bırakalım.
  4. Resimden de anlayacağınız gibi fırın ızgarasına tavuk kanatlarını dizelim.Yanlarına domates biberini koyalım.
  5. Önceden ısıttığımız 250 derecelik fırına verelim.
  6. Alttaki resimde gördüğünüz gibi fırın tepsisine su koyup onu da ızgaranın iki kat aşağısına yerleştiriyoruz.Bu sayede tavuklar buharın da etkisiyle yumuşacık bir halde pişmeye ve kızrmaya devam ediyor.

İşte size pişme esnasından bir görüntü.Fırını fazla açıp ısısını kaybettirmemek lazım.Sizler için hemencecik çekivermiştim.Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin.Hayırlı ramazanlar...




özel sosuyla pişirilmiş köy tavuğu

Arkadaşlar nefis bir köy tavuğu tarifine ne dersiniz.Yanında tere yağında kızarmış maydanozlu patatesler eşliğinde.Patatesin tarifini  bir önceki postta yayınlamıştım.Buradan da bakabilirsiniz.Şimdi size nasıl yaptığımı anlatayım.
1.aşama:Biliyorsunuz köy tavuğu çok zor pişer.Bu sebeple öncesinde düdüklüde 1 saat kadar haşlıyoruz.Tuzunu da atmayı unutmayın.



2.aşama:Bir tencerede 2-3 kaşık tere yağını eritip içine 1 dolu yemek kaşığı acılı toz kırmızı biber katıp bu şekilde tereyağı ve kırmızı biberi çeviriyoruz.
3.aşama:Üzerine haşladığımız tavuğun suyunu ekleyip 1-2 taşım kaynatalım.
4.aşama:Tavuğu bu sosun içine oturtup büyük servis kaşığı yardımıyla sosu sürekli tavuğun üzerine döküyoruz.Bu şekilde arada tavuğun diğer yüzünü çevirerek suyunu biraz çektirene kadar pişiriyoruz.
Tabiri caizse bir nevi tavuğu bu sosla banyo ettirmiş olacağız:)

İşte servis görüntüsü bu şekilde oluyor.Tavuk bu sosun lezzetiyle lezzetleniyor ve nar gibi kızarmış bir görüntü oluyor.Hem de kızarmış bir tavuk olmadığı halde öyle görünüyor...Sos bu hale getiriyor.
Hanımlar ve beyler köy tavuğunun en lezzetli hali olduğuna size garanti verebilirim.Bu şekilde denemenizi şiddetle tavsiye ederim.Afiyet şifa olsun.




evde Tavuk Döner yapımı


İşte harika bir döner tarifi daha geliyor.Daha önce Et Döner tarifimi yapım aşamalarıyla beraber yayınlamıştım.Şimdi sıra tavuk döner tarifinde.Hatırlarsanız kuru yufka tarifi vermiştim.İşte dışına sardığım da ıslatarak kullandığım kuru yufakalarım.Aynı lavaş ekmek gibi oluyor.Biz bu şekilde lezzetine doyamıyoruz.


Nasıl yaptığımı hemen kısaca anlatacağım.Zaten oldukça kolay ve pratik olduğunu düşünüyorum.
Yapılışı:

  • Öncelikle dondurulmuş tavuk göğsünü ince ince keskin bir bıçak yardımıyla ister yaprak gibi ister uzunlamasına kesiyoruz.
  • Derin bir kabın içine alıp biraz daha çözülmesini bekliyoruz.Zaten ince kestiğimiz için kısa süre içinde çözülecektir.
  • İçerisine istediğiniz baharatları,tuzunu ve biraz da sıvı yağ koyup 1 saat kadar buz dolabında bekletiyoruz.
  • Kızgın tavaya atıp hızlı hızlı çevirerek pişiriyoruz.Kısa süre içinde pişecektir.
Herkese mutlu hafta sonları diliyorum.Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin.Sevgilerimle...





Soslu kızarmış tavuk kanadı


Bazen canın uğraştırıcı şeyler yapmak istmez.İşte benim öyle zamanlarımdan biriydi.Gün içersinde akşama ne yapsam diye düşünürken aklıma hali hazırda bulunan tavuk kanatları geldi.Nasılsa eşim akşama gelecek diye bir güzel marine ettim ve epey bir sosda beklemiş oldu.Tavada kızarttım ama sanki mangalda yapmış gibi oldu.Size de hemen tarifini vereyim:

Tavuk sosunun malzemeleri: 3-4 kaşık yoğurt,1 dolu kaşık mayonez,tuz,karabiber,pul biber,toz kırmızı biber,kekik,büyükse 1 küçükse 2 diş sarımsak

Yapılışı: Güzelce yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz tavuk kanatlarının önce tuzunu ve baharatlarını katın.Üzerine yoğurt,mayonez ve ezilmiş sarımsağı da katıp elinizle iyice harmanlayın.Üzerini kapatıp buz dolabında en az 2 saat kadar marine olması için bırakın.Daha sonra kızgın tavaya az yağ koyarak kızartın.Böylelikle mangal tadı da almış olursunuz.Denemek isteyenlere şimdiden kolay gelsin. 





Fırında Dağ Kekikli Soslu Tavuk

Lezzetli bir tavuk yemek istiyorsanız işte tam karşınızda duruyor.Bence kolları sıvayıp hemen yapmaya başlamalısınız.Yapımı oldukça kolay olan bu yemeği sadece pişme aşamasında biraz beklemeniz gerekecek.Hem görüntüsüyle hem de tadıyla cezbeden bu tavuğun tarifine gelince, malzemeler diye yazmayacağım tabi ki, malum tüm bir tavuk olduğu belli değil mi? :)) Sosunun tarifini ve yapım aşamasını anlatayım.                                            

SOSU İÇİN: 
3 kaşık yoğurt
1 kaşık mayonez
1 kaşık domates salçası
3-4 diş sarımsak
3-4 adet tane karabiber
tuz,toz kırmızı biber,dağ kekiği (baharatlar isteğe göre arttırılabilir)                                                  


YAPILIŞI: Öncelikle yoğurt,mayonez,salça,tuz ve toz kırmızı biberden oluşan sosumuzu hazırlayalım.Tavuğu güzelce yıkayıp süzülmesi için bırakalım.Bizim tavuğumuz köyün ağası konumunda otururken başına geleceklerden habersizdi tabi :)) tavuk oldukça kuru olmalı.gerekirse içini dışını kağıt havluyla kurulayabilirsiniz.Hatta ben epey süzüldükten sonra da kuruladım.Bu aşamadan sonra, sosun içine tuz koyuyoruz ama birazda tavuğun içini dışını tuzlamak gerekiyor.Tuzlanan tavuğun içine tane karabiberleri serpiştirelim.Silikon bir fırça yardımıyla sosu iç kısmı hariç her tarafına iyice yedirelim.2.Resimde gördüğünüz gibi üzerine bıçakla but kısımlarından,kanat kısımlarından ve üzerinden kesik atıp sarımsakları bu kesiklere yerleştirelim.Üzerine dağ kekiği serpelim.Önce yağlı kağıda sonra alüminyum folyoya sarıp 1,5-2 saate yakın 180 derecede pişirelim.Piştiğine emin olunca üzerini yırtın ve birazda dışının kızarmasını sağlayın.Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...